MI MINDENNEK UTÁNAJÁRTUNK, ÍGY NEKED MÁR NEM KELL

Placeholder

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

  Ki viselhet kontaktlencsét? Gyakorlatilag bárki! A kontaktlencse gyártástechnológiája az elmúlt években gyorsan fejlődött. Ma már egy szakember szinte bármilyen látási problémához tud kontaktlencsét ajánlani: közel- és távollátásra, asztigmiára vagy presbyopiára, legtöbbször akár napi és/vagy havi lencseviselési kombinációval is. Kérjük, fordulj hozzájuk bizalommal, szakértőink megválaszolják a felmerülő kérdéseid, és segítenek a számodra legmegfelelőbb lencse kiválasztásában is.

   

  A kontaktlencse-viselés teljesen biztonságos, amennyiben követed a szakember utasításait. Fontos, hogy betartsd a higiéniai szabályokat, ezért alaposan mosd és szárítsd meg a kezed, mielőtt behelyezed vagy eltávolítod a lencséidet.

   

  Gondosan mosd és szárítsd meg a kezed. Helyezd a kontaktlencsét a mutatóujjadra. Húzd le az alsó szemhéjad ugyanazon kezed középső vagy gyűrűs ujjával, miközben a másik kezeddel húzd fel a felső szemhéjad. Nézz közvetlenül a kontaktlencsére vagy a tükörbe, majd helyezd a lencsét a szemed közepére. A behelyezés után lassan engedd el az alsó, majd a felső szemhéjad. Pislogj néhányat, így a kontaktlencse beáll a megfelelő helyre.

  Tekintsd meg az alábbi oktatóvideót, amely szemlélteti a helyes kontaktlencse felhelyezést és levételt.

   

  A lencse úgy van kialakítva, hogy tökéletesen a helyén maradjon.

   

  Természetes folyamat, ha a látásod idővel megváltozik. Kérjük, legalább évente fordulj szemorvoshoz, és ellenőriztesd a szemed állapotát.

   

  Igen, a lencsének mindig kényelmesnek kell lennie. Miután a szemész vagy optometrista megvizsgál, ajánl egy az igényeidnek megfelelő lencsét. Ha a kipróbálás után nem elég kényelmes számodra vagy bármilyen kellemetlenséget érzel, kérjük, fordulj újra szakemberedhez.

   

  A presbyopia, avagy az öregszeműség egy olyan természetes folyamat, amely mindannyiunkat érinthet. Ilyenkor nehezünkre esik a közeli dolgokra fókuszálni vagy azokat elolvasni. Idővel a szemünk veszít rugalmasságából, és azon képességéből, hogy különböző távolságokra tudjon fókuszálni. Manapság már a presbyopok között is népszerű választás a kontaktlencse.

   

  Az asztigmia egy gyakori, de nem súlyos fénytörési hiba, amely homályos, torzult és elmosódott látást okoz. Akkor alakul ki, amikor a szaruhártya felülete szabálytalan. Minél több szabálytalansággal rendelkezik egy szem, annál nagyobb az esélye, hogy korrekciós lencsékre lesz szükség, amelyek segítenek a fénysugarak jobb fókuszálásához.

   

  Általánosságban elmondható, hogy több különböző típusú kontaktlencse létezik. Tudjuk, kicsit zavaró lehet ez a “lencsenyelv”, ezért az alábbiakban készítettünk egy egyszerű listát, ami segítségedre lehet. Hogy számodra melyik lencsetípus a megfelelő, azt a szemészeti szakember tudja meghatározni.

  A napi, eldobható kontaktlencsét egyszeri használatra tervezték. Tökéletesek mindennapi vagy alkalmi használatra, például sportoláshoz, munkához vagy szórakozáshoz, valamint ideálisak új vagy alkalmi viselők számára.

  A havi, eldobható kontaktlencsét legfeljebb egy havi viseletre tervezték. Ideális azok számára, akik a szemüveg nélküli megjelenést részesítik előnyben, és minden nap szeretnék viselni. Ezt a lencsetípust a használat után ki kell venni és meg kell tisztítani.

  A tórikus kontaktlencsét az asztigmiásoknak ajánljuk, akiknek a látása homályos vagy elmosódott. A tórikus lencse lehet napi vagy havi viseletű.

  A multifokális kontaktlencsét a presbyopiás (azaz öregszeműségben szenvedő) pácienseknek ajánljuk, akiknek az alkalmazkodó képességük idővel csökkent. A presbyopok a multifokális lencsével tisztán láthatnak közelre, közepes távolságra és egészen távolra is, vagyis képesek ugyanazzal a lencsével okostelefont olvasni, tévét nézni és vezetni is.

  A színes kontaktlencse látáskorrekcióra és esztétikai használatra is egyaránt alkalmas. Ideális a viselő szemszínének kiemelésére vagy megváltoztatására.

  Felhívjuk figyelmed, hogy ez az áttekintő csak tájékoztató jellegű és nem teljes. Az igényeidnek megfelelő lencse meghatározásához kérjük, fordulj szakemberhez.

   

   

  A kontaktlencse a szemüveghez hasonlóan működik, vagyis a lencse a fénysugarakat az ideghártyára fókuszálja. Miópia - rövidlátás – esetén a lencse homorú, ú.n. „mínusz törőerejű”. Hipermetrópia – távollátás – esetén a lencse domború, azaz „plusz törőerejű”. Mindkét esetben a lencse a tárgyak képét pontosan az ideghártyára vetíti, tisztánlátást hozva létre. A másik két gyakori állapot az asztigmia és a presbyopia (öregszeműség). Az asztigmiát korrigáló kontaktlencsék a lencse két fő tengelye mentén különböző törőerőt használnak, míg a presbyopiás pácienseknek szánt multifokális lencsék több törőerő alkalmazásával, minden távolságra biztosítják a megfelelő látásélességet.

   

  Nagyon egyszerűen, kérjük, kövesd az alábbi lépéseket:

  • Mielőtt nekilátsz, mindig győződj meg róla, hogy a kezedet alaposan megmostad. és egy tiszta, szöszmentes törölközővel szárazra törölted.
  • Húzd le a fóliát a csomagolásról, és borítsd a lencsét a tenyeredbe.
  • Ezután vizsgáld meg a lencsét, hogy tökéletesen le van-e kerekítve. Ha az éle kiszélesedik, tányér formája van, akkor kifordult. Ebben az esetben fordítsd vissza.
  • Helyezd a kontaktlencsét a mutatóujjad hegyére. A szabad kezed középső ujjával húzd fel a felső szemhéjad, a másik kezed középső ujjával pedig húzd le az alsó szemhéjad. Óvatosan csúsztasd a lencsét a szemed közepére. Ezután engedd el a szemhéjaatd, pislogj néhányat, majd nyisd ki a szemed.

  És kész is vagy!

   

   

   

   

  Nagyon egyszerűen, kérjük, kövesd az alábbi lépéseket:

  ·        Mosd meg a kezed, és egy szöszmentes törölközővel töröld szárazra.

  ·        Nézz a tükörbe és tartsd nyitva a szemed.

  ·        Helyezd a mutatóujjad a kontaktlencsére, és csúsztasd le a szemed alsó részére.

  ·        A másik kezed középső ujjával húzd le az alsó szemhéjad, és nézz felfelé.

  ·        Óvatosan csípd össze a lencsét a mutató- és a hüvelykujjaiddal, és vedd ki a lencsét.

  Ismételd meg a másik szemeddel is.

   

   

  A kontaktlencse nem változtatja meg a megjelenésedet, ugyanúgy önmagad maradsz. A lencse csak nagyobb teret enged neked, hiszen kényelmesen viselhető sportoláskor és egyéb fizikai tevékenység végzésekor is. Plusz még napszemüveget is hordhatsz velük.

  Azonban a legtöbb ember általában szemüveget is tart magánál. Így egy hosszú nap után, amikor kivetted a lencsédet, még mindig kiválóan láthatsz a segítségével.

   

  A kontaktlencse évtizedek óta népszerű alternatívája a szemüvegviselésnek. Sőt, az utóbbi években jelentős fejlődés történt a gyártástechnológiájában. A kontaktlencse okozta szemkárosodás kockázata nagyon alacsony, amennyiben betartod a szakemberek javaslatait és előírásait.

   

  Ez egy gyakori kérdés, mielőtt az ember kipróbálja az első kontaktlencséjét. A félelem érthető, hiszen ösztönösen ellenállunk annak, hogy valami a szemünkbe kerüljön. Miután megtanulod, hogyan kell helyesen betenni és kivenni a lencséket, kényelmesnek és könnyűnek találod majd a viselését. Viszont azt javasoljuk, hogy ha bármilyen kellemetlenséget észlelsz, fordulj azonnal szemészeti szakemberhez.

   

  Az anyaga a kontaktlencse típusától függ. Néhány lágy lencsetípus hidrogélből, vagyis hidrofil “vízkedvelő” polimerből készül. Más lencsék pedig az újabb szilikon-hidrogél anyagból, amely lehetővé teszi nagy mennyiségű oxigén áteresztését.

   

  A lencse úgy lett kialakítva, hogy tökéletesen a helyén maradjon.

   

  Vannak olyan esetek, amikor a szemüveg kényelmesebb lehet, mint a kontaktlencse-viselés. Lehet, hogy a munkához, az olvasáshoz vagy az otthoni filmnézéshez a szemüveget részesíted előnyben, de például sportoláshoz, szórakozáshoz vagy bármilyen szabadidős tevékenységhez a kontaktlencse-viselés sokkal nagyobb szabadságot nyújt számodra. A lencseviselés akkor is ideális választás lehet, ha esztétikai okokból a szemüveg nélküli megjelenést részesíted előnyben. Viszont ha kontaktlencsét viselsz, mi azt tanácsoljuk, mindig legyen nálad tartalékszemüveg is.

   

  Ez attól függ, hogy milyen látáskorrekcióra van szükséged. A leggyakoribb látásproblémák a közel- és távollátás, az asztigmia és a presbyopia (öregszeműség). A kényelmed, életstílusod változatlansága és a szemed egészsége érdekében fontos, hogy megtaláld a hozzád illő kontaktlencsét. Kérjük, keress fel egy szakembert, aki mindenben segítségedre lesz.

   

  Ha éppen tervezed, hogy kipróbálod a kontaktlencsét, ne aggódj. Mindig van egy első alkalom – az első nap az iskolában, az első csók, az első buli… és az első alkalom, amikor kontaktlencsét viselsz. Akár napi kontaktlencsét keresel, akár havonta szeretnéd cserélni őket, a lencsék mindig kényelmesek, biztonságosak és könnyen felhelyezhetőek lesznek. Bízz a szakember tanácsában, ő minden kérdésedre készséggel válaszol, például, hogy mire számíthatsz, hogyan viseld, hogyan ápold a lencsédet. A kontaktlencsékkel kapcsolatban sok a téves előítélet, ha kétséged támad a használatával kapcsolatban, kérd ki a szakember tanácsát.

   

  Manapság már gyakorlatilag bárhol tudsz kontaktlencsét vásárolni, de mi azt javasoljuk, hogy látogass meg egy szemészeti szakembert. A tökéletesen illeszkedő lencsék kiválasztásához nélkülözhetetlen a szakértő segítség. Nem számít, mennyire vagy tapasztalt kontaktlencse-viselő, javasoljuk, mindig kérdd ki a tanácsukat.

   

  Ez attól függ, hogy milyen lencsét viselsz. A napi, eldobható kontaktlencsét, úgy tervezték, hogy hordhatóak legyenek kora reggeltől késő estig, a havi kontaktlencsét pedig maximum egy hónapig lehet viselni. Minden esetben azt tanácsoljuk, hogy kövesd a szemészeti szakember tanácsait és előírásait.

   

  A kontaktlencse-viselésnek kényelmesnek, biztonságosnak és könnyednek kell lennie. Ha a szemed érzékeny, fontos, hogy konzultálj egy szakemberrel, aki hasznos tanácsokkal láthat el azzal kapcsolatban, hogy hogyan viselj ez esetben kontaktlencsét.

   

  A kontaktlencse-viselésnek kényelmesnek, biztonságosnak és könnyednek kell lennie. Ha a szemed száraz, fontos, hogy konzultálj egy szakemberrel, aki hasznos tanácsokkal láthat el azzal kapcsolatban, hogy hogyan viselj ez esetben kontaktlencsét.

   

   

  Mindig kövesd a szakember előírásait és tanácsait, hogy hogyan használd helyesen a kontaktlencsédet. Néhány általános tanács:

  • Győződj meg róla, hogy megfelelően felhelyezted, illetve biztosan eltávolítottad a lencséidet.
  • Ne hordd túl a lencsét: a napi lencsét egy napig, a havi lencsét egy hónapig lehet viselni.
  • A napi kontaktlencse nem igényel előzetes vagy utólagos tisztítást, ápolást. Egyszerűen csak helyezd be reggel, este vedd ki és dobd el. A havi kontaktlencsét minden viselés után meg kell tisztítani a lencseápoló folyadékkal, és az ehhez tartozó tokban kell tárolni.
  • Látogass el évente szemvizsgálatra.
  • Amennyiben kellemetlenséget érzel, keress fel egy szakembert.
  • Ne aludj kontaktlencsében, kivéve, ha a lencsét direkt erre tervezték.
  • Mindig vedd ki a lencsédet úszás előtt, vagy ha mégis kontaktlencsében úszol, mindig viselj megfelelő úszószemüveget.
  • Úszás után vedd ki és dobd el a lencsédet. Ha úszás után bármilyen kellemetlenséget érzel, mielőbb keress fel egy szakembert.

  Kérjük, mindig olvasd el a kontaktlencséd használati útmutatóját!

   

   

  NAPI LENCSÉS KÉRDÉSEK

   A napi, eldobható kontaktlencsék csak egyszeri viselésre alkalmasak, és általában 30 vagy 90 darabos kiszerelésben vásárolhatók meg. Minden lencse egy saját kis tokban van. A napi eldobható kontaktlencsét egyszerűen csak helyezd be reggel a szemedbe, majd a nap végén vedd ki és dobd el.

    

   A napi, eldobható kontaktlencsét úgy tervezték, hogy hordhatóak legyenek kora reggeltől az éjszaka közepéig, amikor már el kell őket távolítani a szemedből. Minden esetben azt tanácsoljuk, hogy kövesd a szakember tanácsait és előírásait.

    

   A napi kontaktlencse semmilyen előzetes vagy utólagos ápolást nem igényel. Egyszerűen csak helyezd be reggel a szemedbe, majd a nap végén vedd ki és dobd el.

    

   A napi, eldobható, multifokális lencsék ugyanolyanok, mint a napi kontaktlencsék, egy különbséggel – ezek a lencsék presbyopok számára készülnek. Úgy vannak tervezve, hogy a viselőjük élesen láthasson velük közelre, köztes távolságra és egészen távolra is.

    

   A napi, eldobható kontaktlencsék csak egyszeri viselésre alkalmasak, és általában 30 vagy 90 darabos kiszerelésben vásárolhatók meg. Minden lencse egy saját kis tokban van. A napi eldobható kontaktlencsét egyszerűen csak helyezd be reggel a szemedbe, majd a nap végén vedd ki és dobd el.

    

   HAVI LENCSÉS KÉRDÉSEK

    A havi kontaktlencséket arra tervezték, hogy egy hónapig hordhassuk őket. Általában 3 vagy 6 darabos kiszerelésben vásárolhatók meg. Minden lencse egy saját kis tokban van. Vedd ki a lencsét a tokjából, helyezd a szemedbe, hordd egész nap, majd este vedd ki és tisztítsd meg. Néhányuk, mint például az AIR OPTIX® NIGHT&DAY® AQUA kontaktlencsék, folyamatos viselésre lettek tervezve. †††† Hordhatod őket reggel és éjszaka is 30 napon át anélkül, hogy ki kellene venned a szemedből. †††††

     

    Ahogy azt a neve is mutatja, egy ilyen lencsét maximum 1 hónapig használhatsz. Minden esetben azt tanácsoljuk, hogy kövesd a szakember előírásait.

     

    A havi kontaktlencséket minden viselés után meg kell tisztítani a kontaktlencseápoló folyadékkal, és a hozzájuk tartozó tokban kell tárolni őket.

     

    A havi, multifokális kontaktlencsék, ugyanolyanok, mint más havi lencsék, egy különbséggel – ezek a presbyopok számára készülnek. Úgy lettek kialakítva, hogy a viselője élesen lásson közelre, köztes távolságra és egészen távolra is.

     

    A havi, tórikus kontaktlencsék ugyanolyanok, mint más havi lencsék, egy különbséggel – ezek az asztigmiások számára készültek. Az asztigmia olyan fénytörési hiba, amely során a fénysugár nem egy pontban fókuszálódik az ideghártyán. Ennek eredménye a homályos látás. Kisfokú asztigmia esetén a tünetek rejtve maradhatnak.

     

    TOVÁBBI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

     Az AIR OPTIX® NIGHT & DAY® AQUA egy olyan kontaktlencse, amelyben aludni is lehet. Magas légáteresztő képességű anyagból készül, amely lehetővé teszi, hogy akár 30 napon keresztül, éjjel- nappal  is hordhasd őket. †††††.

      

     Mindig vedd ki a lencséidet úszás előtt. Ha mégis kontaktlencsében úszol, viselj megfelelő úszószemüveget. Úszás után vedd ki és dobd el a lencséidet. Ha úszás után bármilyen kellemetlenséget érzel, mielőbb keress fel egy szemészeti szakembert.

     Kérjük, mindig olvasd el a kontaktlencséd használati útmutatóját!

      

     Igen, amennyiben sportos életmódot folytatsz, a legjobb választás kontaktlencsét viselned. A lencsék szabadságérzetet nyújtanak a szemüveghez képest. Emellett a perifériás látást is tisztábbá teszik, ami a látómeződet is megnöveli sportolás közben.

      

     A kontaktlencsék alapvetően nagyon kényelmesek. Ha a lencse megfelelően lett illesztve, akkor nem érezheted kényelmetlennek. A szemészeti szakember segít megtalálni a számodra legkomfortosabb kontaktlencsét.

      

     A jó hír az, hogy szinte bárki viselhet kontaktlencsét. Kérj tanácsot szemészeti szakembertől, ők képzett szakemberek, akik miután megvizsgálták a szemed, megtalálják a számodra legideálisabb lencsét, és megfelelő tanácsokkal látnak el.

      

     A napi, eldobható kontaktlencsék nem igényelnek tisztítást. Reggel helyezd be, este vedd ki és dobd el őket.

     A havi kontaktlencséket viszont tisztítani kell. Ez a folyamat nagyon kevés időt igényel. A szakember segít megtalálni, hogy melyik számodra a legjobb kontaktlencseápoló folyadék.

      

     Napi kontaktlencsékhez nem, viszont a havi lencsékhez kell ápolófolyadékot használnod. Ez két okból szükséges: hogy megtisztítsd és fertőtlenítsd a lencséket viselés után, illetve hogy éjszaka abban tudd tárolni őket.

      

     A kontaktlencsék teljesen biztonságosak, ha a szakember előírásait követve használod őket. Ne feledd, hogy a legfontosabb a megfelelő higiénia, ezért mindig alaposan mosd és szárítsd meg a kezedet, mielőtt beilleszted a lencséidet.

      

     Csak a szemészeti szakember által javasolt kontaktlencsét viseld, illetve soha ne hordd tovább őket a javasolt viselési időnél.

      

     A kontaktlencse és a szemüveg kiegészítik egymást.

     Vannak olyan esetek, amikor a szemüveg kényelmesebb lehet, mint a kontaktlencse-viselés. Lehet, hogy a munkához, az olvasáshoz vagy az otthoni filmnézéshez a szemüveget részesíted előnyben, de például sportoláshoz, szórakozáshoz vagy bármilyen szabadidős tevékenységhez a kontaktlencse-viselés sokkal nagyobb szabadságot nyújt számodra. A lencseviselés akkor is ideális választás lehet, ha esztétikai okokból a szemüveg nélküli megjelenést részesíted előnyben. Viszont, ha kontaktlencsét viselsz, mi azt tanácsoljuk, mindig legyen nálad tartalékszemüveg is.

      

      

     Ha nem szeretnéd tisztítani a lencséket, akkor azt javasoljuk, válassz napi, eldobható kontaktlencsét. Viszont a havi lencséket mindig az előírásoknak megfelelően kell tisztítani, különben fennállhat a szemproblémák kialakulásának kockázata. Ismételten azt tanácsoljuk, hogy konzultálj szakemberrel.

      

     Ez attól függ, milyen típusú lencsét viselsz. Például az AIR OPTIX® NIGHT & DAY® AQUA kontaktlencséket kimondottan arra tervezték, hogy akár 30 napon át folyamatosan éjjel-nappal hordhatóak legyenek†††††. Kérjük további információért konzultálj szakemberrel.

      

     Kérjük, mindig tartsd be a szakember által előírtakat.

      

     Ez teljesen tőled függ, konzultálj szemésszel, és annak megfelelően dönts.

      

     A kontaktlencsék használatára nincs valós alsó korhatár. Inkább az a fontos, hogy a viselő felelősséget tudjon vállalni a kontaktlencse-viseléssel kapcsolatban, valamint a lencsék ápolásáért, tehát nem az életkor a meghatározó. Kérjük, lépj kapcsolatba szemészeti szakemberrel.

      

     SZÍNES KONTAKTLENCSÉK

      Az AIR OPTIX® COLORS színes lencsék úgy lettek kialakítva, hogy kiemeljék vagy megváltoztassák a sötét vagy világos szemek színét, teljesen természetes hatást keltve. Képesek korrigálni is a látást, illetve dioptria nélküli változatban is elérhetőek. Különleges Smartshield® technológiával készültek, és 3 az 1-ben színtechnológiát alkalmaznak, amely segítségével a szín természetes módon keveredik a saját szemszínnel, mellyel egy lágyan más, de mégis új, vagy egy egészen élénk, különleges hatást érhetsz el.

       

      Igen. A kontaktlencsék gyógyászati segédeszközök, amelyek szakember által kerülhetnek illesztésre, még azok számára is, akik nem igényelnek látáskorrekciót. AIR OPTIX® COLORS Studio platformunk lehetővé teszi számodra, hogy kipróbáld a szemedre illesztve színes kontaktlencséinket, így könnyen megtalálhatod, melyik szín illik hozzád a legjobban.

       

      Mindkét lencse 3 az 1-ben színtechnológiával készült. Viszont az AIR OPTIX® COLORS lencsék alapanyaga szilikon-hidrogél, amelyek így még fejlettebb légáteresztést biztosítanak****. Emellett az AIR OPTIX® COLORS kontaktlencsék a különleges Smartshield® technológiának és az egyedülálló nedvesítő ágensnek köszönhetően a viselés kezdetétől rendkívüli kényelmet biztosítanak8-9. Az AIR OPTIX® COLORS kontaktlencsék rendelkeznek a legjobb légáteresztő képességgel, amelynek köszönhetően szemed továbbra is egészségesnek és természetesnek hat majd****.

       

      A megfelelő kontaktlencse-tisztítás fontos, és nem is bonyolult. Az AIR OPTIX® COLORS lencséket minden nap ki kell venni a szemedből, és meg kell tisztítani. A legjobb eredmény érdekében azt tanácsoljuk, használd az OPTI-FREE® Puremoist® multifunkciós vagy az AOSEPT plus HydraGlyde tisztító és fertőtlenítő oldatot az AIR OPTIX® COLORS kontaktlencséid tisztítására.

       

      FRESHLOOK® COLOR KONTAKTLENCSÉK

       A FRESHLOOK® színes lencsék úgy lettek kialakítva, hogy kiemeljék vagy megváltoztassák a sötét vagy világos szemek színét, teljesen természetes hatást elérve. Akár egy lágyan más, de mégis új, vagy egy egészen élénk, különleges hatást is elérhetsz.

        

       FRESHLOOK® választásakor eldöntheted, hogy napi vagy havi lencsét szeretnél inkább. A napi, eldobható színes lencséket csak egyszer lehet viselni. Minden lencse egy saját kis tokban helyezkedik el. Csak egyszerűen tedd a szemedbe a nap elején, majd a nap végén vedd ki és dobd el. A havi kontaktlencséket egy hónapig is hordhatod. Ebben az esetben is minden lencse egy saját kis tokban helyezkedik el. Távolítsd el a lencsét a csomagolásból, helyezd a szemedbe, hordd őket egész nap, majd a nap végén távolítsd el, és tisztítsd meg őket.

        

       Igen. A kontaktlencsék gyógyászati segédeszközök, amelyek egy szakember által kerülhetnek illesztésre, még azok számára is, akik nem igényelnek látáskorrekciót.

        

       Mindkét színes kontaktlencsetípus 3 az 1-ben színtechnológiával készült, de az AIR OPTIX® COLORS kontaktlencse a szilikon hidrogél anyaga miatt fejlettebb légáteresztési képességgel rendelkezik. Az AIR OPTIX® COLORS lencse ezen felül ötvözi a SmartShield® és az egyedülálló Aqua hidratáló technológiákat is, melyek együtt támogatják a kezdeti és a tartós viselési kényelmet. Az AIR OPTIX® COLORS a legjobban lélegző színes kontaktlencse, és ezzel járul hozzá a fehér, egészséges kinézetű szemekhez****.

        

       A megfelelő kontaktlencse-tisztítás fontos és nem is bonyolult. A FreshLook® havi lencséket minden nap ki kell venni a szemedből, és meg kell tisztítani. A legjobb eredmény érdekében azt tanácsoljuk, használd az OPTI-FREE® Puremoist® multifunkciós vagy az AOSEPT plus HydraGlyde tisztító és fertőtlenítő oldatot a FRESHLOOK®  lencséid tisztítására.

        

       DAILIES TOTAL1® HIDROGRADIENS KONTAKTLENCSÉK

        Számos oka lehet annak, ha már nem érzed kényelmesnek a lencséidet. Azt javasoljuk, konzultálj szemészeti szakemberrel a lehetséges megoldásokkal kapcsolatban.

         

        A DAILIES TOTAL1 Hidrogradiens kontaktlencséket úgy tervezték, hogy víztartalmuk fokozatosan növekedjen a lencse belsejétől a felszín felé3. Ennek az innovatív alapanyagnak a víztartalma alacsonyabb a lencse belsejében, így több oxigént enged át a szem számára.4, †† A Hidrogradiens révén a DAILIES TOTAL1 kontaktlencse víztartalma a felszín legkülső részén megközelíti a 100 %-ot1. Ez annyit jelent, hogy a szemmel teljes egészében egy nedves burok érintkezik1. 10-ből 9 lencseviselő egyetért abban, a DAILIES TOTAL1 kontaktlencse olyan kényelmes, hogy szinte nem is érezhető.1,2****

         

        KONTAKTLENCSEÁPOLÓ SZEREK

         Ez ápolószertípusonként eltérő lehet.

         Az OPTI-FREE® Express® használatához kövesd az alábbi 5 egyszerű lépést:

         1.      Töltsd meg az üres kontaktlencse tartó tokot folyadékkal.

         2.      Nedvesítsd meg a lencse mindkét oldalát a folyadékkal.

         3.      Dörzsöld a lencse mindkét oldalát 20 másodpercig.

         4.      Öblítsd le a lencse mindkét oldalát 10 másodpercen át a kontaktlencseápoló folyadékkal.

         5.      Helyezd a lencséket a tokjukba, zárd rá a fedelet, és hagyd úgy őket egy éjszakán vagy legalább 6 órán át. Minden nap ürítsd ki a lencsetartó tokot.

         Ha a szakember AOSEPT® PLUS with HydraGlyde® kontaktlencseápoló folyadékot javasolt számodra, akkor az alábbi lépéseket kövesd:

         1.      ÖBLÍTÉS

         Helyezd a kontaktlencsét a tartótokba, csukd rá a fedelet, és öblítsd öt másodpercen keresztül AOSEPT® PLUS with HydraGlyde® oldattal.

         2.      TÖLTÉS

         Töltsd fel a tartótokot AOSEPT® PLUS with HydraGlyde® oldattal a bejelölt vonalig. Helyezd a lencséket a tokba és csavard rá a tetejét, majd ellenőrizd, hogy biztosan bezáródott-e.

         3.      ÁZTATÁS

         Tartsd a kontaktlencséket minimum 6 órán keresztül vagy egész éjszaka a tartótokban. Az AOSEPT® PLUS with HydraGlyde® ápolószernek időre van szüksége, hogy megfelelően megtisztítsa és fertőtlenítse a lencséket, illetve semleges sóoldattá váljon. Soha ne érjen a szemedhez az AOSEPT® PLUS with HydraGlyde® oldat, illetve behelyezés előtt ne öblítsd le a lencsét vele.

          

          

         Nem. Ha napi kontaktlencsét viselsz, nincs szükséged ápolószerre

          

         A kontaktlencseápoló folyadékok különböző tulajdonságokkal bírnak, így mindig konzultálj szakemberrel, hogy melyik a legmegfelelőbb számodra.

          

         Az ápolófolyadék feladata, hogy tisztítsa és fertőtlenítse a kontaktlencsét. Ha napi, eldobható lencsét viselsz, nem szükséges használnod, viszont, minden más kontaktlencséhez kötelező a tisztítófolyadék alkalmazása.

          

         Nem. A sóoldat csak a kontaktlencsék öblítésére szolgál, nem pedig a tisztításukra és a fertőtlenítésükre.

          

          

         A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!